Σχεδιασμός Διεργασιών Παραγωγής Τροφίμων

Σχεδιασμός Διεργασιών Παραγωγής Τροφίμων
Χειμερινό εξάμηνο

Πληροφορίες Μαθήματος

  • Τίτλος: Σχεδιασμός Διεργασιών Παραγωγής Τροφίμων
  • Κωδικός: ΕΤΔ103
  • Σχολή: Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος
  • Τμήμα: Γεωπονίας
  • Κύκλος / Επίπεδο: 2ος / Μεταπτυχιακό
  • Περίοδος Διδασκαλίας: Χειμερινή
  • Υπεύθυνος/η: Αθανασία Γούλα
  • Κοινό: Όχι


Πρόγραμμα Σπουδών: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Εγγεγραμμένοι φοιτητές: 18

Course ID

600017070
  • Κατεύθυνση: ΚΟΡΜΟΣ
  • Τύπος Παρακολούθησης: Υποχρεωτικό
  • Εξάμηνο: 1
  • Έτος: 1
  • ECTS: 10

Πληροφορίες Τάξης

  • Σχεδιασμός Διεργασιών Παραγωγής Τροφίμων
    Class ID:600155404
  • Ακαδημαϊκό Έτος2019 – 2020
  • Περίοδος ΤάξηςΧειμερινή
  • Διδάσκοντες μέλη ΔΕΠΑθανασία Γούλα, Ευγένιος Κατσανίδης, Θωμάς Μοσχάκης, Κωνσταντίνος Μπιλιαδέρης
  • Διδάσκοντες άλλων Κατηγοριών-
  • Ώρες Εβδομαδιαία4
Κατηγορία Μαθήματος

Ειδικού Υποβάθρου / Κορμού

Τρόπος Παράδοσης

Πρόσωπο με πρόσωπο

Ηλεκτρονική Διάθεση Μαθήματος

Βρείτε τον οδηγό εδώ

Γλώσσα Διδασκαλίας
  • Ελληνικά (Διδασκαλία, Εξέταση)
Τύποι Εκπαιδευτικού Υλικού
  • Σημειώσεις
  • Διαφάνειες
  • Πολυμεσικό υλικό
  • Διαδραστικές ασκήσεις

Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών
Χρήση Τ.Π.Ε.
  • Χρήση Τ.Π.Ε. στη Διδασκαλία
  • Χρήση Τ.Π.Ε. στην Επικοινωνία με τους φοιτητές
Αξιολόγηση Φοιτητών
Περιγραφή
Αξιολόγηση: 1) ενδιάμεσων παρουσιάσεων και τελικής παρουσίασης 2) συμμετοχής στην εκπαιδευτική διαδικασία 3) τελικής γραπτής εργασίας
Μέθοδοι Αξιολόγησης Φοιτητών
  • Γραπτή Εργασία (Συμπερασματική)
  • Δημόσια Παρουσίαση (Συμπερασματική)
  • Έκθεση / Αναφορά (Συμπερασματική)

Λέξεις Κλειδιά

Διεργασίες επεξεργασίας τροφίμων

Περιεχόμενο Μαθήματος
  • Βασικές διεργασίες μεταφοράς μάζας, ορμής και ενέργειας
  • Καθορισμός λειτουργικών παραμέτρων διεργασιών επεξεργασίας τροφίμων
  • Διάγραμμα ροής παραγωγικής διαδικασίας
  • Εφαρμογή ισοζυγίων μάζας και ενέργειας σε διεργασίες και παραγωγικές διαδικασίες
  • Διαστασιολόγηση απαιτούμενου εξοπλισμού παραγωγικής διαδικασίας
  • Επίδραση διεργασιών επεξεργασίας τροφίμων στα συστατικά των τροφίμων
  • Θέματα σχεδιασμού συσκευσίας τροφίμων

Εφαρμογή όλων των παραπάνω σε μελέτη περίπτωσης

Διδάσκοντες μέλη ΔΕΠ: Αθανασία Γούλα. Ευγένιος Κατσανίδης, Θωμάς Μοσχάκης, Κωνσταντίνος Μπιλιαδέρης

Γραμματεία

Χαριτωνίδου Ευγενία
Πασχαλούδης Νικόλαος
Τηλ. 2310 991631
Fax 2310 991632
e-mail: evgeniac@agro.auth.gr

Ταχυδρομική Διεύθυνση

Α.Π.Θ.
Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος
Τμήμα Γεωπονίας
Τομέας Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων
Τ.Θ. 256 Θεσσαλονίκη 54124

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας & Π.Μ.Σ: Επιστήμη Τροφίμων & Διατροφή